De locatie Franciscushof
in Raalte

De gemeente Raalte is het boeiende en bruisende hart van Salland, waar gastvrijheid, historische dorpen, landgoederen en boerderijen het beeld bepalen. Het is een gemeente die verbindt, met 6 toonaangevende evenementen die landelijke belangstelling trekken zoals Stoppelhaene, Ribs&Blues en de Sallandse Wandelvierdaagse.


De huidige gemeente Raalte bestaat sinds 1 januari 2001 toen bij een gemeentelijke herindeling de voormalige gemeenten Raalte en Heino zijn samengevoegd.  Raalte bestaat nu uit negen levendige kernen met ongeveer 37.000 inwoners. Het totale grondgebied bestrijkt zo’n 17.000 hectare, gelegen in een afwisselend landschap. Van het agrarische platteland tot historische landgoederen, natuur en de heuvels van Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug.

De gemeente Raalte ligt in het centrum van Salland, met zijn typerende coulisselandschap op de zandgronden. De agrarische bedrijven in Salland combineren vaak veeteelt en akkerbouw. Kenmerkend voor Salland zijn ook de talrijke landgoederen met kastelen en havezaten. In het noorden grenst de gemeente Raalte aan de gemeenten Zwolle en Dalfsen, in het oosten aan Ommen, Hellendoorn en Rijssen-Holten. Aan de zuidzijde ligt Deventer, en de gemeente Olst-Wijhe ligt ten westen van de gemeente Raalte.

In de hele gemeente Raalte is de Sallandse mentaliteit van de bevolking herkenbaar. De Sallander kijkt graag eerst de kat uit de boom, maar heeft ook een Bourgondische inslag. De vele feesten en kermissen zijn daar het bewijs van. Sallanders vallen op door hun vriendelijkheid, belangstellendheid en een nuchtere kijk op zaken. De grote saamhorigheid in de gemeente Raalte komt tot uitdrukking in het bruisende verenigingsleven van alle dorpen. Wil je ook wonen op deze mooie, groene en goedbereikbare plek in Nederland? Dan is de keuze voor Raalte snel gemaakt!

Ontdek Franciscushof
Maarten de Jong
Jouw klantmanager VanWonen
+31651874951 Mail mij maartendejong@vanwonen.com Inschrijven

"Ik sta je graag te woord om al je vragen te beantwoorden!"

Francis van der Schoot
Jouw Verkoopmanager VanWonen
+31651593859 Mail mij francis@vanwonen.com Inschrijven

"Laat mij je helpen jouw nieuwe thuis bij VanWonen te vinden"