Met dit energielabel meer mogelijkheden!

26 februari 2024

Nieuwsbericht

Wij hebben goed nieuws voor je: vanaf 1 januari 2024 kan je € 30.000,- méér lenen. Dat is het gevolg van een wijziging van de leennormen voor hypothecair krediet. 


Energielabel
Nieuw is dat vanaf 2024 het energielabel een nog grotere rol gaat spelen bij de hypotheekverstrekking en je extra mag lenen voor een energiezuinige woning. Hoe beter het energielabel is, hoe meer (extra) leenruimte je krijgt. De gedachte hierachter is dat je verantwoord meer geld kunt lenen, omdat de energiekosten van de woning lager uitvallen. Kortom: wat je niet hoeft te betalen aan de energiemaatschappij, kun je besteden aan hypotheeklasten. 
Voor de woningen in Franciscushof geldt minimaal het energielabel A+++. Hierdoor kom je in aanmerking voor € 30.000,- extra leenruimte.

Studieschulden
Voor studieschulden wordt vanaf 2024 niet langer uitgegaan van het oorspronkelijke leenbedrag, maar van de daadwerkelijk verschuldigde maandlast. Hierdoor zorgen extra aflossingen op de studieschuld bij een gelijkblijvende rente tot het minder zwaar meenemen van de studieschuld.
Kortom genoeg veranderingen die mogelijk invloed hebben op jouw persoonlijke situatie! Meer hierover lees je op de website van de Rijksoverheid. Maak je hypotheekadviseur hierop attent!

NHG-grens
Tenslotte gaat de grens van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) in 2024 omhoog naar € 435.000,-. Dit is een stijging van € 30.000,- ten opzichte van de huidige grens (2023) van € 405.000,-. De NHG biedt jou als koper een aantal aantrekkelijke voordelen, waaronder korting op de hypotheekrente. Lees hier meer over op de website van NHG.

Rabobank
Wil jij weten wat dit voor jouw leenruimte en maandlasten betekent? Plan dan geheel vrijblijvend een afspraak in bij de Rabobank voor een oriënterend gesprek. Hier zijn uiteraard geen kosten aan verbonden. Vraag hier je gesprek bij Rabobank aan
 

Deel dit artikel: